dimecres, 28 de gener del 2015

Per Sant Antoni, espinagada


L’anguila és un peix d’albufera que es consumeix sobretot en aquesta època per fer una recepta tradicional de la zona, l’espinagada.

La pesca d’anguila està regulada al Parc i només s’autoritza amb llicència, utilitzant l’art de pesca amb cucada (es farà una demostració en commemoració de l’aniversari del Parc, el dissabte 31 de gener, hi estau tots convidats).

Les anguiles, base de la recepta

Divendres 9 de gener, vàrem gaudir elaborant la nostra espinagada, amb anguiles de piscifactoria, seguint els passos i el bon humor de les cuineres Maria Antònia Garcia i Cati Pons.

Dia 17 de gener es celebra Sant Antoni. Les festes estan integrades per un conjunt d'actes religiosos, socials, culturals, esportius i populars, que comencen nou dies abans del dissabte de Sant Antoni, amb la novena de Sant Antoni, i finalitzen a la revetlla de Sant Sebastià, una mena de repetició intima, i fora de programa, de la de Sant Antoni que és l'acte més popular i multitudinari de la festa.

Aquesta festa també té un fort component gastronòmic, amb elements específics, gairebé rituals, com l’Espinagada d'anguila (també es fan de llom), que es consumeix durant la revetlla de Sant Antoni a Sa Pobla i Muro.

Des del parc agraïm l’interès mostrat pels participants i el bon ambient propiciat per les cuineres.


Les cuineres ens expliacaren la recepta

Participants abans de començar la tasca



Tothom va fer molta feina


Imatge de les cuineres encarregades de l'activitat



I aquest és el resultat


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada