dimecres, 28 de gener del 2015

Plantació a Es Comú de Muro per alumnes de l'IES Albuhaira de Muro



El passat 19 desembre, una cinquantena d’alumnes del segon curs d’ESO de l’IES Albuhaira participaren en el projecte de recuperació del sistema dunar d’Es Comú de Muro, un espai costaner emblemàtic dins el parc natural de s’Albufera.


Grup del segon curs d'ESO de l'IES Albuhaira
 

Els joves voluntaris treballaren a la zona central de pinar, on antigament hi havia l’àrea recreativa d’ICONA. Allà, després de més de dues dècades del seu tancament (25 anys de la prohibició de pas de vehicles i d’acampada, i 22 de la retirada de taules i fogons), encara es noten les conseqüències de l’elevadíssima intensitat d’ús durant molts d’anys: sota els pins gairebé no hi creix vegetació de sotabosc per l’estat  del terreny, tan endurit que no permet l’arrelament natural de les plantes.


 
Aspecte general de la zona de repoblació

L’activitat es va dissenyar amb uns clars objectius de conservació: contribuir, mitjançant la plantació, a augmentar la cobertura vegetal que facilitarà la millora del sòl i, de retruc, la colonització del lloc per noves plantes.



En total es plantaren 275 peus de diverses espècies pròpies de la garriga: aladern de fulla estreta (Phillyrea angustifolia) , ullastre (Olea europaea),  romaní (Rosmarinus officinalis) , mata (Pistacia lentiscus) i estepa (Cistus salviifolius). Totes les plantes varen ser subministrades pel viver de Menut, on la producció es fa a partir de llavors recollides a Es Comú per voluntaris d’anys anteriors.

 
Un dels alumnes plantant un ullastre

Tots varen fer molta feina



L’Ajuntament de Muro, que s’encarregà de la coordinació d’aquesta jornada amb els responsables del Programa de Voluntariat Ambiental del parc, va facilitar el transport dels joves voluntaris des del seu institut fins a la platja d’Es Comú.



Des del parc natural de s’Albufera de Mallorca volem expressar el nostre agraïment a tots aquests joves de Muro que de manera desinteressada col·laboren en la conservació del seu municipi, i també als tècnics de l’Ajuntament, per la iniciativa. A tots ells, moltes gràcies i enhorabona!

Enhorabona pels resultats, que el pugueu gaudir molts anys

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada