dijous, 25 de juny del 2015

Com estudiam les aus.


El passat dissabte 16 de maig, malgrat el temps no va acompanyar gaire, una vintena llarga de persones vàrem participar en una activitat amena i entretinguda per poder descobrir, de forma didàctica i divertida, molts detalls interessants sobre el món de l’ornitologia al Parc Natural de la Península de Llevant.

L'activitat fou molt ben conduïda per la biòloga i ornitòloga Cristina Fiol, l’ornitòleg José Luís Martínez i l’estudiant de biologia María Martín, els quals explicaren d'una forma molt entenedora els processos i procediments que s’utilitzen per fer el seguiment de les aus. 






Explicacions per aprendre nocions d'ornitologia


Malgrat que el Parc és hàbitat d'una gran varietat d’ocells, el vent no va fer possible que quedessin atrapats als filats japonesos més de tres individus (un rossinyol, un busqueret capnegre i un menjamosques), amb els quals es va per poder fer la demostració pràctica de com s'anellen i com se'ls prenen mides i se'ls fa una ràpida avaluació del seu estat, per després tornar-los a deixar en llibertat. 





Anotàrem dades al quadern de camp

Per completar l'activitat es va realitzar un passeig pels voltants de s’Alqueria Vella de Baix per escoltar, veure i identificar els ocells que hi havia presents aquell dia per la zona. La jornada va resultar satisfactòria i ens deixà amb ganes de repetir.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada