dimarts, 30 de setembre del 2014

La badia de Pollença amb la Balear

Tots sabem de les meravelles que amaga la Reserva natural de s'Albufereta. Prats de salicòrnies i tamarells entre llacunes, torrents i canals acullen tresors ornitològics i botànics.

Com que l'estiu convida a sortir a la mar, ens vàrem embarcar per conèixer millor alguns aspectes de la reserva i de la costa propera des d'una perspectiva diferent. A bord d'una embarcació històrica, la barca de bou La Balear, vàrem fer un recorregut per la badia de Pollença.

Durant tres dies, s'organitzaren dos torns de sortides amb 8 persones en cada un. Sortírem del port de Pollença, ens apropàrem al Barcarès i costejàrem cap a la punta de Manresa, Mal Pas, s'Illot de la Victòria, les Caletes i el cap des Pinar; de tornada, passàrem per davant la cala i l'illa de Formentor i la punta de l'Avançada.

Al llarg del recorregut coneguérem la història de l'embarcació i la seva restauració, i parlàrem de l'Albufereta, del seu grau de protecció, límits municipals, característiques físiques i ecològiques, importància de l'aigua i dels torrents, configuració i geologia de la badia. A més tractàrem temes molt diversos relacionats amb aquest tram de la costa mallorquina, com la història del Port de Pollença, la importància estratègica d'Alcúdia al llarg del temps (la pirateria i la vigilància de la costa, el sistema de guardes i talaies, el contraban), l'Ermita de la Victòria, el procés d'urbanització de la costa, el turisme i les segones residències, la formació de platges i cales, la posidònia i el marès, la pesca artesanal i recreativa, les reserves marines, i la protecció de la costa, els ANEIs i la zona militar.

Els participants quedaren molt contents i satisfets de la jornada, expressant que era un vertader privilegi poder gaudir de dies de navegació com aquests.

L'activitat fou possible gràcies a la col·laboració del Consell de Mallorca, que va cedir la barca, i a la tripulació de la Balear.







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada