dimarts, 30 de setembre del 2014

Noves illetes per a la nidificació de les llambritges

La llambritja (Sterna hirundo) és un parent de les gavines, de mida petita i vol falaguer, de plomatge blanc i negre, amb bec i cames de color vermell intens. És un aucell migrant, escàs a Mallorca, rar a Menorca i Formentera, i accidental a Eivissa. Les llambritges crien al litoral, habitualment sobre l'arena de les platges, cosa força difícil per a elles durant l'estiu a Mallorca. A s'Albufera, on hi crien d'ençà el 2001, s'ha demostrat que les illetes cobertes de grava en llacunes poc profundes són un lloc fantàstic perquè hi puguin criar sense cap molèstia.

Aquest passat mes de juliol, amb els participants del camp de voluntariat del Grup Balear d'Ornitologia i Defensa de la Naturalesa (GOB) vàrem ampliar i adequar una nova illeta per a la nidificació de les llambritges a la zona del Cibollar Gran.

Tot i les altes temperatures, el terreny inundat i fangós i la feixuga tasca de traginar pedres, els joves s'implicaren de valent durant 4 jornades de treball. Per tant, agraïm moltíssim el seu esforç!!

A la seva estada a s'Albufera els joves adquiriren una visió general de com és el territori, l'ecologia i la biodiversitat i quina gestió es fa al parc natural. A més de treballar a la illeta, participaren en activitats lúdiques i formatives organitzades pel parc, com ara un itinerari circular en bicicleta que permet identificar els ambients que conformen la zona humida i conèixer les relacions de l'home amb aquest medi al llarg de la història, i un taller d'aigua, sobre les tècniques i els mètodes que s'utilitzen per a avaluar la qualitat de les aigües del parc.

La gran notícia, emperò, és que tot just tres dies després d'haver partit els voluntaris, ja hi havia una colla de llambritges que havia ocupat la illeta i la defensava dels intrusos!! Tot un èxit!!





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada