dimarts, 30 de setembre del 2014

Una bona estirada a la illeta del Cibollar Gran

Durant tres dies d'agost, tres grups d'escoltes del PIOCAM 2014 vengueren a s'Albufera per realitzar-hi tasques de voluntariat ambiental. Procedents de diferents punts de Mallorca, València i Catalunya, aquests joves han treballat en l'ampliació i adequació de la nova illeta per a la nidificació de les llambritges (Sterna hirundo) a la zona des Cibollar Gran, continuant la feina feta el juliol per altres voluntaris.

PIOCAM 2014 és la trobada internacional de Pioners i Caravel·les que 4vents i el Moviment Escolta i Guiatge de Mallorca han organitzat a Son Serra de Marina sota el lema "Explora el passat per entendre el present i construir el futur", del 6 al 17 d'agost d'enguany.

Després d'una breu visita guiada per observar ocells des dels aguaits i conèixer el territori, l'ecologia i la gestió del parc, començaven les dures jornades de feina: a ple sol, aquests joves han carregat i traginat grava i picadís i ho han abocat a la illeta. Encara que no s'ha poguda completar del tot, en aquests tres dies s'hi ha donat "una bona estirada", i ja només cal posar-hi una capa de closques de copinya i col·locar al seu voltant una sèire de branques que serveixen de posadors. El més esperançador és que, tot i estar incompleta, tots aquests dies hi ha hagut llambritges, joves i adults, avisadors (Himantopus himantopus) i gavines corses (Larus audouinii) que ja la utilitzaven.

S'ha d'agrair molt l'esforç dels escoltes, que han fet la feina sense queixes, malgrat haver treballat a ple sol durant els dies més calorosos de tot l'estiu.

Aguait

Illeta

Illeta

Grup dia 8 d'agost de 2014

Grup dia 12 d'agost de 2014

Grup dia 13 d'agost de 2014

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada